Ritv

Voordelen van een digitaal archief 

Geplaatst op

Er zijn in Nederland door de jaren heen heel veel analoge archieven opgesteld en daar zitten duizenden of zelfs miljoenen documenten in. Het aantal media dat er in deze archieven te vinden is, zal je doen duizelen. Wanneer we over analoge media spreken, dan gaat het over videofilms, foto’s, geschreven documenten, et cetera. Veel van deze documenten kennen een vervaltijd, waarbij na verloop van tijd de informatie verloren gaat. Foto’s kunnen verbleken en magnetische tape van geluidsdragers en videofilms kan verteren. Gelukkig hebben we tegenwoordig digitalisatietechnieken waarmee analoge archieven gered kunnen worden van de ondergang. Lees snel met ons mee en doe je voordeel met de tips die we je geven. 

Groot voordeel van een digitaal archief voor particulieren en ondernemers

Er zijn verschillende voordelen verbonden met het digitaliseren van archieven. Een analoog archief is kwetsbaar als het gaat over overstromingen en branden. Natuurlijk houdt de server waarop het digitale archief staat hier ook niet van. Maar als je zorgt dat hij op een andere locatie te vinden is en er voldoende back-ups zijn van je digitale archief, dan zul je nooit bang hoeven te zijn dat je archief verloren gaat.

Makkelijk doorzoekbaar 

Één van de grote voordelen van een digitaal archief, is dat het zo gemakkelijk doorzoekbaar is. Moest je bij een analoog archief nog graven en door 100000 bakken heen om dat ene document te vinden, bij een digitaal archief gaat het heel gemakkelijk met het welbekende vergrootglas en een zoekwoord. Je hebt direct resultaten wanneer het document in het archief gedigitaliseerd is.

Ook stichtingen en allerlei culturele instellingen laten hun analoge collecties digitaliseren, zo zijn er diverse bibliotheken betrokken geweest bij verschillende digitalisatieprojecten. We kennen natuurlijk allemaal het digitalisatieproces van Google waarbij grote wereldbibliotheken digitaal gemaakt zijn. Zo zorgen ze ervoor dat het cultureel erfgoed van de mensheid bewaard blijft voor volgende generaties. Wat de toekomst allemaal nog gaat brengen op dit terrein is onderwerp van dromen door visionairs en vele enthousiastelingen.

Zowel particulieren als ondernemers maken gebruik van digitale archieven. Laat je informeren door de experts op dit gebied: Karmac Digitaliseert.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van de laatste trends in de wereld van de IT.

Contactgegevens

Via info @ ritv .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden