Ritv

Een BV oprichten in de IT wereld

Geplaatst op

De IT wereld groeit razendsnel. Niets is zo snel in ontwikkeling als de IT en de ontwikkelingen die er worden doorgevoerd, zijn vaak baanbrekend voor meerdere branches. Dit betekent ook meteen dat er veel behoefte is aan diensten en producten in de IT branche. Het oprichten BV kan dan een goede optie zijn als je je écht wil toewijden aan je bedrijf. Wat er allemaal komt kijken bij oprichten BV, lees je hier. 

Wanneer is het oprichten van een BV verstandig?

Wanneer begin je aan het oprichten BV? Nou, daar zijn een aantal vuistregels voor. In Nederland is het namelijk zo dat bij een bepaalde omzet het belastingtechnisch gunstiger is om een BV op te richten. Deze grens ligt ongeveer bij de €120.000 per jaar. Dit houdt in dat het voordeliger is om een eenmanszaak te houden wanneer je minder dan €120.000 per jaar verdiend, verdien je meer, is het aantrekkelijk om te kijken naar het oprichten BV. Tevens heeft het oprichten BV voordelen wat betreft aansprakelijkheid. Als je eigenaar bent van een eenmanszaak, ben je hoofdelijk aansprakelijk (zowel privé als zakelijk) voor elk schuld die je aangaat als bedrijf. Als je eigenaar bent van een BV, ben je alleen zakelijk aansprakelijk. Dit komt neer op dat, indien er sprake is van een executoriale verkoop, de schuldeisers zich alleen kunnen verhalen op het vermogen van de zaak. Het oprichten BV heeft dus zowel aansprakelijkheids- als fiscale voordelen. 

Wat komt er kijken bij oprichten van een BV?

Het oprichten BV gebeurt niet zomaar. Allereerst dien je natuurlijk te hebben bepaald of jij als IT bedrijfseigenaar er genoeg voordeel bij hebt. Daarna is het zaak om te beginnen aan het oprichten BV. Dit dient te gebeuren middels notariële akte en de inschrijving daarvan in de daartoe bestemde registers. In de notariële akte moeten onder andere de statuten worden opgenomen. Ook dient er bij het oprichten BV worden voldaan aan het minimum startkapitaal en aandelenkapitaal, de functies binnen de BV, een inschrijving bij de KvK en na het oprichten BV moeten de jaarstukken worden gepubliceerd en het DGA-salaris.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van de laatste trends in de wereld van de IT.

Contactgegevens

Via info @ ritv .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden